Studiu: Persoanele care petrec mult timp in bucatarie au un risc mai mare de AVC

Un studiu american arata ca acele persoane care petrec mai mult timp in bucatarie pregatind diverse feluri de mancare, prezinta riscuri mai mari de a dezvolta maladii cardiace si de a suferi accidente vasculare cerebrale (AVC).

Rezultatele cercetarii contrazic opinia generala potrivit careia preparatele gatite in casa sunt mai sanatoase, relateaza Daily Mail. Studiul oamenilor de stiinta americani sugereaza ca mancarurile nu devin “mai sanatoase” doar pentru simplul fapt ca sunt gatite in casa. Gustand des din preparatele culinare, in timp ce acestea sunt pregatite, persoanele respective se ingrasa de-a lungul timpului.

Pentru aceasta cercetare, autorii studiului de la Universitatea Rush din Chicago, au analizat date colectate pe parcursul a 14 ani de la un esantion de peste 2.755 de femei cu varstele cuprinse intre 40 si 60 de ani, scrie si Mediafax. Chestionarele au inclus si informatii despre timpul petrecut in bucatarie, rezultatele analizelor medicale anuale, inclusiv cele despre sindromul metabolic.
Studiul a publicat in anul 2014 in revista Preventive Medicine.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

Primeste pe mail recomandari medicale despre accidentul vascular cerebral.

 

Aboneaza-te!