Consumul de cafea si ceai verde scade riscul de AVC

Persoanele care beau zilnic o ceasca de cafea prezinta un risc cu 20% mai scazut de a suferi un AVC comparativ cu cele care nu consuma deloc aceasta bautura.De asemenea, si oamenii care beau in medie patru cesti de ceai verde pe zi beneficiaza de o reducere similara a riscului de a suferi un AVC.

Oamenii de stiinta precizeaza ca aceste bauturi actioneaza in mod diferit pentru a proteja consumatorii de atacuri cerebrale, astfel ca persoanele care beau in mod regulat si cafea, si ceai verde vor beneficia de cea mai mare reducere a riscului.

In cadrul unui studiu, cercetatorii au analizat obiceiurile de consum a aproximativ 84.000 de adulti japonezi de-a lungul unei perioade de 13 ani. 

„Este vorba despre primul studiu pe scara larga ce analizeaza efectele combinate ale ceaiului verde si ale cafelei asupra riscului de accident vascular cerebral. Adaugand o portie zilnica de ceai verde in dieta veti efectua o schimbare pozitiva ce va reduce riscul de a suferi un atac cerebral”, a precizat autorul al cercetarii, drYoshihiro Kokubo de la Centrul National Cerebral si Cardiovascular din Japonia, potrivit Daily Mail.

Persoanele din esantionul de studiu aveau varste cuprinse intre 45 si 74 de ani si nu sufereau de cancer sau de probleme cardiovasculare.

Acest studiu a fost publicat si in jurnalul stiintific Stroke.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

Primeste pe mail recomandari medicale despre accidentul vascular cerebral.

 

Aboneaza-te!