Obiceiuri alimentare care scad riscul de infarct si AVC
Un studiu arata ca cei mai multi oameni adopta un stil de viata mai sanatos in jurul varstei a doua, varsta la care de cele mai multe ori, nivelul ridicat de colesterol si hipertensiunea arteriala sunt deja probleme serioase.
Medicii ne atrag atentia ca o alimentatie sanatoasa trebuie adoptata in permanenta. De fapt, o dieta sanatoasa nu este un lucru chiar atat de complicat odata ce ne intra in ritm.
- Consum redus de sare si grasimi
Multe preparate traditionale abunda in grasimi si condimente care contin si sare si la fel si produsele semi-preparate. Mancarurile fara grasime si sare fac parte dintr-o dieta sanatoasa la orice varsta.
- Fara paine alba si produse de patiserie in exces
Tipul de faina din painea pe care o mancam este un factor esential atunci cand vine vorba de prevenirea infarcturilor si a AVC-urilor. Toti nutritionistii ne spun sa uitam de painea alba si sa consumam produse de panificatie din faina integrala sau de secara.
- Fructul – desertul sanatos
Merele au un continut bogat de fitonutrienti, ingredient ideal pentru a combate bolile cardiace si, in acelasi timp, a reduce nivelul colesterol „rau”.
Capsunele sunt bogate in potasiu, fitonutrienti si vitamina C, si au proprietatea de a reduce riscul de AVC.
- Scortisoara – condimentul sanatos
Scortisoara este un ingredient benefic pentru ca: reduce glicemia, reduce nivelul de colesterol LDL si trigliceride, previne formarea cheagurilor de sange si scade tensiunea arteriala.
- Consumul constant de peste
Un studiu publicat in jurnalul american de nutritie arata ca oamenii care consuma peste, in special peste uleios, sunt mai putin predispusi la boli cardiovasculare sau cerebrale.
Pestii au un continut bogat de proteine si Omega-3, un ulei sanatos care previne formarea cheagurilor de sange.