Elementul cheie din alimentatia femeilor ce scade riscul de AVC
In cadrul unui studiu care a durat mai bine de 10 ani, cercetatorii Colegiul de Medicina din New York au concluzionat ca femeile care consuma alimente bogate in potasiu au un risc de AVC redus chiar si cu 25 %.
Dupa ce au analizat obiceiurile alimentare a peste 90.000 de femei cu varste cuprinse intre 50 si 79 de ani, oamenii de stiinta au observat ca cele care consumau mai multe alimente bogate in potasiu au fost mai putin predispuse problemelor cardiovasculare.
,,Potasiul, mineralul care are grija de activitatea cardiaca, este important sa fie obtinut din alimentatia zilnica si nu din suplimente. De asemenea, important de retinut este ca potasiul nu se poate asimila din alimentele de tip fast-food. Dieta bogata in potasiu scade si riscul de aparitie a hipertensiunii, afectiune tot mai des diagnosticata in zilele noastre”, a declarat Sylvia Wassertheil-Smoller, unul dintre autorii studiului publicat in American Heart Association.
De altfel, si medicii recomanda ca femeile sa consume zilnic 3.510 mg de potasiu sau chiar mai mult.
Printre alimentele ce contin potasiu amintim: cartofii dulci, fasolea, bananele, avocado, iaurt.