Ciocolata ar putea fi asociata cu un risc cardiovascular si neurologic mai mic
Potrivit unui studiu, consumul de ciocolata ar putea fi „asociat” cu un risc redus de boli cardiovasculare si neurologice.
Pana acum, consumul de ciocolata neagra a fost asociat in mai multe studii cu o sanatate cardiovasculara mai buna, dar nu a fost stabilita cu claritate nici o relatie de la cauza la efect.
Un grup de cercetatori britanici s-au concentrat pe analiza corelatiilor dintre consumul de ciocolata si sanatatea cardiovasculara a unui grup de 25.000 de barbati si femei rezidenti in Norfolk (estul Marii Britanii) in medie pe parcursul a unui deceniu.
Ei au pus in relatie cantitatea de ciocolata pe care participantii au declarat ca o consuma, cu datele privind sanatatea cardiovasculara: nivelul colesterolului, aparitia accidentelor cardiace si a accidentelor vasculare cerebrale (AVC).
Din observatiile cercetatorilor reiese ca din punct de vedere statistic, cei care au declarat un consum mai mare de ciocolata sufera mai putin de boli cardiovasculare si neurologice.
„Conform acestui studiu, un consum crescut de ciocolata de pana la 100 de grame pe zi este asociat cu un risc mai mic de boli coronariene si de accident vascular cerebral au declarat cercetatorii intr-un articol publicat online in revista britanica de specialitate ‘Heart’ si AFP.