Consumul de lactate nu creste riscul de AVC si boli cardiace

Consumul de branza, lapte si iaurt chiar si in variantele cu un continut mai ridicat de grasime, nu creste riscul de AVC, potrivit unei echipe internationale de experti care infirma convingerea larg raspandita ca produsele lactate deterioreaza sanatatea.

Potrivit The Guardian, expertii resping aceasta frica vizavi de consumul de lactate si o considera ca „o conceptie gresita”.

Dupa ce au analizat rezultatele a 29 de studii anterioare legate de produsele lactate, oamenii de stiinta au concluzionat ca aceste produse alimentare nu au ridicat riscul aparitiei vreunui infarct sau AVC si au avut un impact „neutru” asupra sanatatii umane.

„Aceasta meta-analiza a aratat ca nu exista nicio asociere intre lactate, lapte si efecte negative asupra sanatatii ori mortalitatea de toate cauzele, boala coronariana sau bolile cardiovasculare „, se arata intr-un raport publicat in Jurnalul European de Epidemiologie.

Potrivit sursei mentionate, Ian Givens, profesor de nutritie la Universitatea  Reading , unul dintre cercetatori, a declarat: „Exista o credinta destul de raspandita, dar gresita in randul publicului, ca produsele lactate in general pot fi daunatoare, dar aceasta este o conceptie gresita. Desi este o credinta larg raspandita, cercetarile noastre arata ca este gresita”.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

Primeste pe mail recomandari medicale despre accidentul vascular cerebral.

 

Aboneaza-te!