Sfecla, un super-aliment care contribuie la scaderea riscului de AVC
O dieta echilibrata poate sa previna un accident vascular cerebral si amelioreaza starea unui pacient care a suferit deja unul.
Printre super-alimentele care trebuie incluse in dieta pentru reducerea riscului de AVC este si sfecla rosie. Deespre aceasta legume, nutritionistii au numai cuvinte de lauda atunci cand vine vorba de beneficiile pentru sanatate.
Betacianina, substanta care se gaseste in sfecla, contribuie la eliminarea toxinelor din organism, printre altele. Ajuta la vindecarea bolilor de vezica biliara, la scaderea nivelului de colesterol si la vindecarea gutei. De asemenea, impiedica formarea cheagurilor de sange si depunerea colesterolului pe vasele de sange. Cercetatorii care au studiat de-a lungul timpului proprietatile acestui aliment, au concluzionat ca un consum regulat de sfecla poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale si, prin urmare, previne accidentele vascular cerebrale si bolile cardiovasculare.
Potrivit The World’s Healthiest Food, sfecla rosie reprezinta si o sursa excelenta de vitamina B, mangan si potasiu. Este o sursa buna de fibre, vitamina C, magneziu, fier, cupru si fosfor, iar acestea sunt doar cateva dintre beneficiile pe care le are sfecla asurpra sanatatii.